| Glavni krivac | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
Mate |
#821 | |||
|
Zamrla tema malkice... pa naravno, kome se razgovara sa psihijatrima. :D
Last Edited By: Mate 20/11/2008 11:31.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#822 | |||
|
Ni sa psihoanaliticarima, ni nista psiho. Nista sto je sitno, blisko.
Politika Sjedinjenih Americkih Drzava i Svjetski Monetarni Fond, to su teme za nas.
|
||||
|
|
||||
rompepe |
#823 | |||
krazykat wrote: A volimo i pravopis: Sjedinjene americke drzave i Medjunarodni monetarni fond.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#824 | |||
|
Ja sam nepogrijesiva u francuskom pravopisu
. Francuzi pisu USA, a hrvati Sad, dooo-bro!
Pogledala sam (u podne uz kafu) pdf Rastave koji granici s Vjencanjima. Zadivljuje me zenski mazohizam. Koliko slatke uzivacije nalaze kad ih dragi maltretira! Naprave od sebe stracu - krpu kojom on brise noge, i kad ih izbaci iz kuce, placu! nakon tolike ljubavi , on me tjera! Da jedan muskarac voli zenu koja ga tako maltretira, bio bi proglazen perverznim ljigavcem, a zene uvijek nadu podrsku, stvori se grcki hor da ih tjesi. |
||||
|
|
||||
rompepe |
#825 | |||
krazykat wrote:dobro pazi da se nikad ne zajebes pa mene poslusas u vezi pravopisa, bilo kojeg. ukratko, kazu mi kolege da sam ispao glup glede SAD, a i glede MMF-a, te se ovom prigodom ispricavam. |
||||
|
|
||||
Mate |
#826 | |||
|
Eno tamo nove teme o Freudu, dobre ste, dobre... i nakon nekoliko postova već se spominje Freudova narkomanija.
Pa mislim, i Obama je rekao da je šmrkao, Bush se ne sjeća, što i nije čudno,
je li šmrkao ili nije, i niz drugih je šmrkalo (nomina sunt odioza) pa tako da opet, i po ovom malom detalju, možemo zaključiti da je Freud bio ispred svog
vremena.
Zajeban taj pravopis... di si pepe...
Last Edited By: Mate 20/11/2008 22:55.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#827 | |||
|
Ja sam odustala, diskusija je tamo narkomanska!
Cudno kako ljudi komentiraju Freuda a pojma nemaju, sto se ne bi usudili u nijednoj drugoj disciplini! (sem jezika, cece Didi) Neka mudrica napala Freuda da sve svodi na nagon, a iz prilozenog se odmah vidi da pojma nema sto ja nagon u psihoanalizi. Pa kako mi se ne da pisati u onoj zabokrecini, napisat cu ovdje, koga interesira procitat ce.
Last Edited By: krazykat 21/11/2008 04:51.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#828 | |||
|
Iako se prisjetih da sam vec nesto pricala o tome, no svi smo zaboravili. U svakom slucaju, nije moguce da samo prepotentne budale pisu o psihoanalizi na
hrvatskim forumima, pa cu nastaviti cim uhvatim vremena.
|
||||
|
|
||||
Isis |
#829 | |||
|
Objasni, ja cu citat, zanima me a tamo nitko ne zna sklopit nesto smisleno...
I offtopic: aaaaaaaaaaaaaaaaaa. moram to ovdje apropos onog tamo. |
||||
|
|
||||
Didi |
#830 | |||
|
I ja ću offtoppic: Sjedinjene Američke Države (ime zemlje) i Međunarodni monetarni fond (naziv institucije).
|
||||
|
|
||||
rompepe |
#831 | |||
|
@krazy: mozda sam propustio, ali, ima li psihoanaliza odgovor na ovisnosti?
@didi: hvala. mada, ne garantiram da cu upamtiti.
|
||||
|
|
||||
Didi |
#832 | |||
rompepe wrote:I ne moraš. Za to postoje pravopisi i lektori.
Odgovor na ovo drugo pitanje i mene zanima. |
||||
|
|
||||
krazykat |
#833 | |||
rompepe wrote: Imamo sve finije instrumente analize i mozemo pisati i pricati vrlo interesantne opservacije, ali za promijeniti necije ponasanje, poznavati problem nije dovoljno. Psihicke ovisnosti se teze osloboditi nego kemijske - iako su povezane, naravno. Cigareta je uglavnom psihicka ovisnost. (placebo u double blind je to fino pokazao - kod pacijenata za koje su lijecnici vjerovali da dobijaju nikotin a ne placebo nije bilo nikakvih znakova pomanjkanja, kad su lijecnici vjerovali da daju placebo, bilo je prenemaganja) ; heroin ima jaki kemijski efekt, ali kad gledas blize, drogasima se najteze otresti psihicke potrebe. Kad je ovisnost nastala zbog povrsnih uzroka - moze se nesto napraviti. Kulturalno balkansko lokanje, na primjer. Cim iskrsne najmanja anksioznost, vade bocu. Sredstva za manadzment anksioznosti su siromasna. Tu se moze poboljsati funkcioniranje psihickog aparata da se tip manje postapa s alkoholom. Kad ovisnost proizlazi iz dubokih slojeva psihe, psihoanaliza nije najbolji pristup, efikasnije mogu biti aktivne metode, i to vise njih asocirano. Mogu biti - jer nista nije sigurno, mnogo zavisi od osobe. Ljudi drze do svoje ovisnosti - bar imaju nesto da drze. Inace bi mogli da padnu. I pazi, ne toliko do droge koliko do ovisnosti. Neki shvate da se drze za - dim (vazdusne steke, govorio je jedan alkos) pa pokusaju izgraditi nesto solidnije. ps : jedna od najgadnijih ovisnosti u psihosomatskim terapijama je okorjela bulimija. Seze u prve psihicke organizacije. (ne uzrujavajte se dame, ne radi se samo o uobicjenoj reakciji "tezak je zivot, bacam se na cokoladu... )
pps : a propos, ja vec 4 mjeseca ne pusim, bez problema !
Last Edited By: krazykat 23/11/2008 09:50.
Edited 4 times.
|
||||
|
|
||||
rompepe |
#834 | |||
krazykat wrote:a vidis, bas bih bio pomislio obrnuto. meni je psihoanaliza sinonim za 'duboke slojeve'. |
||||
|
|
||||
Didi |
#835 | |||
krazykat wrote:P. S. Kada voliš papati, to je dobar apetit, a ne bulimija, jelda?
P. P. S. Bez problema znači da imaš šanse i potpuno prestati.
|
||||
|
|
||||
go2s |
#836 | |||
Didi wrote:ja isto nisam imao nikakvih problema s odvikavnjem od cigareta, sve nisam mogao vjerovati što to ljudi pričaju i odnekad, otkad sam ostao sam sa sinom, nisam popio niti čašu alkohola i isto bez ikakvih problema |
||||
|
|
||||
cb 022 |
#837 | |||
|
Pitao bi te ja bi li bilo isto tako lagano da si ostao sa ženom.
|
||||
|
|
||||
go2s |
#838 | |||
cb 022 wrote:ne znam, ali to mi bio potez života samohrani otac koji ne pije lak plijen za sve koje se žele udati
ja sam samo trebao birati |
||||
|
|
||||
krazykat |
#839 | |||
Didi wrote: Bulimija je bolest. Gurmanluk samo grijeh. |
||||
|
|
||||
Nana |
#840 | |||
|
Grijeh?
Svi gurmani koje znam izgledaju kao štiglići. Nepravda, pa to ti je.
Tezak je put kojim se stize u raj...
|
||||
|
|
||||