I naslov je dovoljan.
Free, a nisi mogla da staviš neku našku tipa Zajdi, zajdi ili Uči me, majko, karaj me.
| Glavni krivac | Comment | ||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Lolek |
#21 | ||||||||||||||||
|
Imam i ja predlog za plejlistu - Killing me softly with (t)his song.
I naslov je dovoljan. Free, a nisi mogla da staviš neku našku tipa Zajdi, zajdi ili Uči me, majko, karaj me. |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Dari6 |
#22 | ||||||||||||||||
|
evo vam jedan karasevdah iz galicije. jako lijepa i jako tuzna pjesma rosalie de castro, negra sombra (crna sjena).
d. http://www.youtube.com/wa...8HXX8&feature=related |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
fraufree |
#23 | ||||||||||||||||
Lolek wrote: za makedonski prilog se vec krejzi pobrinula. a ova tvoja gangsta sevdah, ha? ovo se sve vise pretvara u "now playing" kao na jednom izvjesnom forumu ... |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Lolek |
#24 | ||||||||||||||||
|
Ne, to je karasevdah. Znaš li šta je karasevdah? I toj težak, golem, karasevdah! Tuj bolest ja bolujem. Eve ostare, a još se ne nažive, još ne napoja' i ne
naceliva'... Još mi za lepotinju i ubavinju srce gine i vene! Aha!
|
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
fraufree |
#25 | ||||||||||||||||
|
ja bih rekla da ti prije svega karachattas.
|
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
cb 022 |
#26 | ||||||||||||||||
|
Kad je već spomenuto zajdi, zajdi ...dojmljivo je , valjda dijelom i zbog njegovog glasa.
http://www.youtube.com/watch?v=LKRaXPYSzKY |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Lolek |
#27 | ||||||||||||||||
|
Sad vidim da je Dari prvi spomenuo karasevdah i dao tipičan primer. :-D
Meni su interesantne pesme poput Zajdi, zajdi i Uči me... Pokušavam da se setim još nekih, ali mi samo "U Milice duge trepavice padaju na pamet". Pesma kao da ide jednim kolosekom koji na samom kraju puca i račva se. Potvrda, ostvarenje plana - u pretposlednjem stihu, i neostvarenje krajnjeg cilja u poslednjem. Uvek me je pretposlednji stih podsećao na mnoštvo, konvencionalnost, a poslednji stih je izvlačio pojedinca iz grupe sitih srdaca. "Sve ptičice iz gore" odmah na početku pođu po dva koloseka. Nema tu napetosti i šoka :-) |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Dari6 |
sevdah (otra perspectiva) | #28 | |||||||||||||||
Last Edited By: Dari6 09/09/2008 02:45.
Edited 1 time.
|
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Nana |
#29 | ||||||||||||||||
|
A ja se učlanila u Društvo Makedonaca Lolek spomenu Milicu, podsjetilo me na crnogorsku "Milica jedna u majke". Pjesmu je jedan tetak obožavao. To su mu na sahrani izveli.
Last Edited By: Nana 09/09/2008 06:55.
Edited 1 time.
|
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Didi |
#30 | ||||||||||||||||
|
Ajme, i vi svašta slušate, a eno vam se Dino na smrt urokao.
Nego, da odgovorim Krazy na ono pitanje o privatnim odjelima u bolnicama: kod nas još nema privatnih odjela, nego samo
privatne ambulante u kojima isti specijalist obavlja i redovnu bolničku i privatnu praksu - jedno ujutro, a drugo popodne. No, situacija ponegdje nije puno
bolja nego u ovim skečevima, samo što naši drže bolji privid. |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Didi |
#31 | ||||||||||||||||
|
Što se ostaloga tiče, sve mi se čini da će ovdje brzo osvanuti jedan putokaz...
|
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
cb 022 |
#32 | ||||||||||||||||
|
prijetnje su znak slabosti
|
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
krazykat |
#33 | ||||||||||||||||
|
Cek, otkrivamo nove glasove! Evo prvi put cujem Tosu Proheskog, a on vec umro! bas sam posla guglati sto je s njim, jel ziv i zdrav, puno mu je dano, a bogovi
to ne vole...
|
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Nana |
#34 | ||||||||||||||||
Didi wrote:Dinu sam slušala, Tošeta nisam. Nisam ljubitelj etna s naših prostora, ali makedonski melos mogu slušati. |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Dari6 |
#35 | ||||||||||||||||
krazykat wrote: za t. proeskog sam prvi put cuo petnaestog oktobra prosle godine. bila je nedjelja i bio sam u ateni. rano popode, lijena setnja ermou ulicom. prodjem pored mrsavog prosijedog tipa koji stoji na ulici i svira (dobro) elektricnu gitaru. nakon pola sata, vracam se istim putem i vidim oko tipa se okupila poveca skupina mladih. srednjoskolska ili fakultetska ekskurzija. kako prilazim, kroz njihov smijeh razaznajem poznate rijeci, drag akcent i poznatu melodiju. splicani! gitarist, i sad pjevac, ispostavlja se, makedonac je, i splicanima je otpjevao jednu pjemu olivera dragojevica. posto je zavrsio, kaze im - a sega, edna pesma od nekog koga mnogo sakate- tose proeski. poceo pjevati, ovi splicani malo plesu, malo se zezaju, uglavnom fina, opustena atmosfera, bas neke dobre vibracije. sa mnom kolega turcin, pita jesu ovo tvoji, jesu, kazem i ne upustam se u dalja objasnjenja. oliver k'o oliver, tose k'o tose... sutra, prije sastanaka, citam e-mailove i vijesti i vidim udarnu vijest na hrvatskim portalima - u prometnoj nesreci, negdje u slavoniji, poginuo tose proeski. do tada, odnosno do te nedjelje, pojma nisam imao ni tko je, ni kako pjeva, ni kako izgleda, ni koliko mu je godina, ali me je vijest sokirala. cijeli sam dan o tome mislio. velika steta. jako fin momak. sto kaze madame, bogovi su mozda bili ljubomorni. d.
Last Edited By: Dari6 09/09/2008 15:54.
Edited 4 times.
|
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Jane |
#36 | ||||||||||||||||
|
kad sam gledala abbu, ovaj me glumac podsjetio na tošu
|
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Nana |
#37 | ||||||||||||||||
Lolek wrote:Imam jedan cd na kojem su samo dvije pjesme. Killing me softly... i jedna od Joy Division. Budući da sestra šoferira, ipak je nisam mogla dugo vrtjeti u autu... |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Nana |
#38 | ||||||||||||||||
|
Što se tiče Toše... zaista ne slušam tu vrstu muzike.
Jedan poznanik je išao službeno za Zagreb kad se dogodila nesreća, koji minut poslije su naišli. Zaustavili, vidjeli da ne mogu više ništa pomoći. On nije znao o kome se radi jer također nije iz tog filma. Kasnije ga je neka biserašica pitala zašto nije snimio (bavi se i fotografijom i uvijek ima kod sebe dobru opremu, a i mobitel je pri ruci) jer bi mogao dobro prodati. |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Jane |
#39 | ||||||||||||||||
|
toše je ipak izvan kapaciteta ludog znanstvenika funka
dr. hipnotic, luđak i dijete raspleši i one gore, dino. kruže glasine da ćeš ustati iz lijesa |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
Ma Hydra |
#40 | ||||||||||||||||
|
Što sve čovjek ne učini za promociju novog albuma... Što niste čuli da promocija se odavno planirala kao funeral? Dino, kao pravi umjetnik, nije dopustio da to
bude fejkani funeral.
|
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||