šteta, ali i oslobodio je sebe i svoje patnje.
meni je bila besmrtna bokeljska noć i mirno teku rijeke.
| Glavni krivac | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
Dunja |
Umro vice vukov |
Lead | ||
|
danas javljeno da je umro vice vukov. nakon 3 godine kome.
šteta, ali i oslobodio je sebe i svoje patnje. meni je bila besmrtna bokeljska noć i mirno teku rijeke. |
||||
|
|
||||
Didi |
#1 | |||
|
Ajoooj! Ja sam sasvim zaboravila da je bio u komi. Bila sam uvjerena da je odavno umro.
|
||||
|
|
||||
Didi |
#2 | |||
|
Danas sam s pol uha na radiju načula da će Vici Vukovu dodijeliti ulicu. Pa se pitam zašto samo njemu. Robić je valjda prerano umro pa se nije stigao u
uključiti u nacionalističke trendove. Baš svašta. Ono malo pijeteta što bi čovjek mogao imati prema lijepom glasu upropaste ti političari.
|
||||
|
|
||||
Dari6 |
#3 | |||
|
di,
pitanje koliko je v.v. doista bio nacionalist (bolje reci sovinist) i koliko je sve napuhano. mozda su covjeka naprosto odlucili unistiti, izbrisati zbog par krivih rijeci. kafka i lake note. kad je on pjevao, ja sam bio deckic i da, zapamtio sam mocan glas i pjesmu 'bokeljska noc'. no, on je pjevao u odijelu i nosio je kravate, a mene je to tada odbijalo. onda sam samo njuskao okolo ne bih li slusao r'n'r (i tako mali, a vec rocker pjesmu 'letter' grupe box tops. moja je mama, kao i dosta zenskinja tog perioda, otkidala na vicu. sreca da je v.v. bio fizicki vrlo slican mom starom, pa se mamin interes mogao podvesti pod cisto muzicki. d. p.s. o bezocnosti politicara ne bih (sjeti se, ja zivim u najdemokratskijoj zemlji na svijetu, upravo nam je u toku kampanja te nekoliko politicko-financijskih kataklizmi) http://www.youtube.com/watch?v=-z8RCfnWPOo
Last Edited By: Dari6 27/09/2008 04:47.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
Jane |
#4 | |||
Didi wrote:mislim da je bandiću važno to što je vice bio član sdp-a (što je opet jednako malo ukrivo kao i samo bandićevo članstvo) |
||||
|
|
||||
go2s |
#5 | |||
|
ako se mogu diviti onima koji su otimali avione i ubijali jugoslavenske ambasadore, zašto ne bi i ove što su samo pjevali
pojma nemam što je napravio sedamdeset i prve, samo znam da su za njim najviše žalili bio je jedan juke box u Goli u birtiji s nekoliko njegovih singlica koje su trajale do kasnih osamdesetih toliko su ih puštali da se više nije ništa ni čulo osim škripanja i grebanja |
||||
|
|
||||
Didi |
#6 | |||
|
@Dari
Ne znam, a još se manje sjećam kako je to bilo s Vicom Vukovom (ne može Vukovim?) negdje u 70-im godinama, samo znam da mi je mama pričala kako je preko nći došla "uputa" da se sve njegove snimke povuku. Bunkeriraju. Zajedno s ostalom nepoželjnom glazbom. Uši se nisu zatvarale, samo im nije bilo dopušteno da slušaju. Neprijatelja treba poznavati da bi se protiv njega borio. Je li zbilja bilo namješteno ili je tokom uzavrelih 70-ih godina i on pao onako usput ili je posrijedi bila sitnica, stvarno ne znam. Možda se nekome nije sviđao njegov glas. Meni na primjer, ali nisam imala prste u zabrani, ČPR.
Nešto mi je kod njega smetalo. Pogotvo u usporedbi s Robićem, što je bia i ostala prva pomisao. Smetao mi je nedostatak ležernosti. Makar i privida ležernosti. Stalno se činilo da se oko nečeg jako trudi. I stalno mi se činilo kako nikako da "pusti glas". Dojam, ponavljam, ali taj dojam nisam ja birala. Činjenica je da su početkom 90-ih "stradanja" tokom 70-ih postala zanimljiva, da je Vukov doživio povratak na scenu, a srca hrvatskih domaćica i frizerki jače zakucala. A kao politički potez i danas je zanimljivo dodijeliti mu ulicu. @Jane Nije ni Bandić jedini koji koketira s nacionalizmom. SDP to radi od početka, stalno se ponašajući kao da su za nešto krivi pa im onda malo podilaženja nacionalističkim strastima ili barem zatvaranja očiju pred njima pruža opravdanje da ustraju u osnovnom programu. Ajmemajko, oni bi stvarali modernu državu s nacionalističkim izlikama. Zato i jesu uprskali one četiri godine. |
||||
|
|
||||
Jane |
#7 | |||
|
nisam rekla da jest
|
||||
|
|
||||
Didi |
#8 | |||
Jane wrote: Nisam ja ni rekla da si ti rekla da jest. Ajmemeni, ovo počinje podsjećat... Samo sam iskoristila šlagvort.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#9 | |||
|
s Wikipedije :
Te iste 1989 godine, izlazi mu album sa novim pjesmama, ali bez njegova imena na albumu. To je bio jasan znak da dolazi do političkih promjena u Jugoslaviji. bez njegova imena na albumu. Gospode boze, ova zemlja je uvijek bila luda, ja ne vidim promjene. |
||||
|
|
||||
Ma Hydra |
#10 | |||
|
Ne možeš zabraniti ljudima slušati što vole, ja sam u mladosti više slušal samizatovskog Vysockog (snimano je na "koncertima" po privatnim kućama) nego najluksuznije producirane ploče. |
||||
|
|
||||
go2s |
#11 | |||
|
njega su neki slušali zato što je bio zabranjen, a ne zato što ga vole slušati
Tako su i oni koji nisu pročitali nijednu knjigu u životu čitali Dedijerove zato što je bio zabranjen |
||||
|
|
||||
Dari6 |
#12 | |||
|
djeco,
ne citate cika peru. cika pero svasta zna. kako se pise i kako se prave dobre novine, recimo. d. http://www.e-novine.com/s...egion/clanak.php?id=17201 |
||||
|
|
||||
krazykat |
#13 | |||
|
A, i ja mislim da bi bilo bolje da je ucio za operu ; glas ima lijepi timbar i boju, ali preodgojen za pjesmice. To daj taj utisak da se trudi.
(cim neko ima lijep glas, po meni treba da ide u operu! ) |
||||
|
|
||||
Jane |
#14 | |||
|
|
||||
|
|
||||
Nana |
#15 | |||
|
Ni Ivo Robić ni Vice Vukov nisu nešto ugodni bili mome uhu.
I ja sam mislila da je on već umro, gadno mi je da netko bude tako u komi godinama. Odavno sam se opredijelila za eutanaziju i žao mi je što kod nas nije ozakonjena. |
||||
|
|
||||
Dunja |
#16 | |||
|
u e-novinama sve ok osim što je prešućeno da se u pjesmi ljeta natjecao i đorđe marjanović , tako da je to bila borba za srpske i hrvatske hm... navijače.
zanimljivo, vice bio ohol, a đorđe nije. eto vici se ni mrtvom ne oprašta što je bio hrvatski pjevač. ipak, drago mi je da se pokazalo da nije nacionalist. i
da ga 90-ih nije tuđman mogao kupiti na tu foru. bio i ostao GOSPODIN. velikim slovima, namjerno.
|
||||
|
|
||||
Dunja |
#17 | |||
go2s wrote: |
||||
|
|
||||
Jane |
#18 | |||
Dunja wrote:dunjo, kako to misliš? ima cijela plahta o tome u tim e-novinama |
||||
|
|
||||
Dari6 |
#19 | |||
Dunja wrote:dunja, procitaj e-novine i jopet. d.
Last Edited By: Dari6 27/09/2008 18:05.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
Dunja |
#20 | |||
Dari6 wrote: |
||||
|