Dari6 wrote:
ne mozes prekinuti igru
Itekako možeš ako si samoubojica.![]()
| Glavni krivac | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
cb 022 |
#21 | |||
Dari6 wrote: |
||||
|
|
||||
Jane |
#22 | |||
Nana wrote:koliko su ih prepisivali, ionako više ne koriste |
||||
|
|
||||
krazykat |
#23 | |||
cb 022 wrote:Vidis koja je to moc! Nego, cb, a reci mi zasto ti ljudi ne trpe neuspjeh, nego moraju sve unistiti? |
||||
|
|
||||
cb 022 |
#24 | |||
|
Tu moje razumijevanje mehanizma prestaje. Mogu samo nagađati.
Imaju snižen prag tolerancije boli. Neuspjeh izaziva bol. Destrukcija uništava bol. Potisnute traume su vrlo jak tabu. Sve ono što se dira tabua izaziva vrlo jak bol. Ne vole sebe, ne mogu razriješti unutarnje konflikte, ne mogu naći sebe unutar partije šaha. Između trpljenja boli i samouništenja rađe biraju samouništenje. Opet destrukcija zbog boli. Nisam uvjeren u ovo što ti odgovaram. Ovako ja to sebi objašnjavam. |
||||
|
|
||||
Didi |
#25 | |||
|
Samo zvrndam.
Nije li svaki pokušaj razgovora o samoubojstvu i putevima koji do njega dovode zapravo unaprijed osuđen na neuspjeh, jer se o tome razgovara s nesamoubojičkog gledišta?
Le bon sens est la chose du monde la mieux partagée: car chacun pense en être bien
pourvu.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#26 | |||
Didi wrote:Amo se ubit sad. To ce nam dati znanje i moc. |
||||
|
|
||||
go2s |
#27 | |||
|
kada se netko ubije,svi koji su bili u kontaktu s njim razmišljaju o tome jel su vidjeli nešto, jel su mogli naslutiti da će se nešto dogoditi i možda nešto
promijeniti
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#28 | |||
|
A-ha. Normalno. I ako je netko bliski napraviosamoubojstvo, imamo osjecaj krivnje za cijeli zivot. Tako nam i treba, kad nismo bili pazljiviji, zar ne.
|
||||
|
|
||||
go2s |
#29 | |||
|
da, preispituješ i najobičnije razgovore koji nisu imali čak niti tragova sukoba
To sigurno rade i Friztlovi susjedi, pitajući se da su nešto propustili vidjeti Ja sam se slično osjećao kad je jedan moj susjed ppucao na svoju ženi i njenog oca Ona je preživjela, otac ne |
||||
|
|
||||
krazykat |
#30 | |||
|
Fritzlovi susjedi su sigurno nesto propustili. Ali je trebalo da jedan od susjeda bude James Stewart u Prozoru na dvoristu, pa da primijeti da Fritzl nosi previse hrane, na primjer. Osjecaj krivnje o kojoj sam govorila je onaj kad se ubije netko od blizeg kruga - kao, nisi vidio da je nesretan. To je i djeca znaju kad zamisljaju kako ce svi plakati oko njegova lijesa i zaliti ga i kako ce se osjecati krivi. Mozda najagresivniji, u svakom slucaju najzlocestiji suicid kojeg znam je sin nase bivse sekretarice. Tridesetak godina, zenu i kcerkicu. Otisao je u podrum u kucu svojih roditalja, gdje je bio jedan veliki neupotrebljeni hladnjak, progutao otrov za stakore i zatvorio se u hladnjak. Trazila ga policija nekoliko dana, na koncu je otac nasao da nesto smrdi u podrumu... Otac je propisno umro od srca tocno nakon godinu dana, po svim pravilima psihosomatike. Ljudi imaju puno predrasuda, da, nece da znaju za heteroagresivnost suicida. Kad bi i samoubojice znali koliko su agresivni, bolje bi se osjecali jer bi se pobrinuli za bolji management agresivnosti, koja je vrlo korisna za zivot kad je dobro upotrebljena. Misljenje psihoanaliticara.
Last Edited By: krazykat 20/03/2009 07:55.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
cb 022 |
#31 | |||
|
Management agresivnosti, sviđa mi se izraz. Jedna od kockica koja mi je nedostajala u mozaiku. Jedna rupa manje.
|
||||
|
|
||||
Budjoni |
nisam za generaliziranja i svođenja svih pod neki zajednički kišobran ili suncobran | #32 | ||
|
Motiva je bezbroj pa nema smisla tražiti zajednički nazivnik. Jednom je moja znanica ustvrdila da je samoubojstvo čin kukavičluka. Pitam se: kako je svijet pun kukavica, zašto ima tako (relativno) malo samoubojstava? Mislim da je presudna "kvaliteta" za izvršenje suicida, odlučnost da se ukloni sa životne scene u trenutku kad se čaša njegove gorčine prelila. S time da proces punjenja može biti dugotrajan i ekspresan. U svakom biću postoji nagon za održanjem života, koji je od svih ostalih nagona na prvom mjestu prioriteta. Ostali nagoni ovise o sudbini prvog i bespredmetni su bez njegova održanja. Dakle, da se prevlada najjači od svih nagona, razlozi njegova nadvladavanja moraju u trenutku odluke biti još snažniji, jer će priroda nagona popustiti tek u slučaju nedvojbene veće dobiti od samouništenja u odnosu na ništavnosti daljnjeg življenja. Moglo bi se reći da život popušta pred principom manje štete. Što je to "manja šteta" (valjda se nitko ne ubija iz razonode) i procedura njene procjene sigurno je vrlo različita od slučaja do slučaja. Sigurno je samo jedno, da suicidant svakako unaprijed ima jasan predložak što i kako ...u slučaju ako.... Bez predloška naime, realizacija ne bi bila moguća. |
||||
|
|
||||
krazykat |
#33 | |||
|
To je sve vrlo lijepo racionalno izlozeno ali kako sam kazes da je " procedura procjene razlicita" , iz tvog izlaganja mozemo mirno zakljuciti da si
samoubojica oduzme zivot kad vise nece da zivi.
quod erat demonstrandum |
||||
|
|
||||
Budjoni |
#34 | |||
|
iz tvog izlaganja mozemo mirno zakljuciti da si samoubojica oduzme zivot kad vise nece da zivi To je samo po sebi razumljivo, ali prethodno se silnice, koje vode finalu moraju zgusnuti preko točke tolerancije da bi se zaobišle blokade koje po prirodi stvari drže kontrolu nad čovječim bićem. Mehanizam me podsjeća na električne sklopove u kojima pod normalnim okolnostima svaki dio savršeno upravlja željenim protokom elektrona, ali koji u trenutku strujnog udara ne mogu kompenzirati višak elektronskog snopa, i on tada sam pronalazi (neželjene) prečace i u kratkom spoju sprži sve komandne sklopove namijenjene zaštiti uređaja. Dakle, isto tako možemo mirno zaključiti da fatalnom činu primarno prethodi serija "kratkih spojeva" iza kojih kao sekundarna činidba dolazi odluka da neće (ne želi) više živjeti. Ne bih mogao zamislita da bi netko realizirao konačan odlazak samo na temelju odluke da više ne želi živjeti, bez prethodnih kurtzschluseva između okružja i sebe sama. Tako sam naime shvatio tvoj gornji komentar
Last Edited By: Budjoni 21/03/2009 14:16.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
Dari6 |
hodza+tri dana+treci kat = krivo spojeno | #35 | ||
|
ima i ovo.
d. p.s. pitanja za razmisljanje: 1. da netko hodzi kaze da ima jos tri dana, sto bi hodza uradio? 2. tko ce rec hodzi?
Last Edited By: Dari6 21/03/2009 15:31.
Edited 2 times.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#36 | |||
|
1°Udario bujrum s Bosankom
2° Bosanka |
||||
|
|
||||
Dari6 |
rjesenje | #37 | ||
krazykat wrote: = hodza kurvin sin. d. |
||||
|
|
||||
krazykat |
#38 | |||
Budjoni wrote: Gledano izvana, smaknuo je sebe. Gledano iznutra, smaknuo je svijet. (On. Ubijaju se neuporedivo vise muskarci.) edit. Sveti oci, u svojoj mudrosti, su dobro skuzili tu heteroagresivnost o kojoj govorim, samo oni to zovu : atak na Boga. Kako ovaj sad kreten fasisticki iz osobnog interesa unistava ono sto je Vatikan tkao stoljecima... pardon, offtopic!
Last Edited By: krazykat 21/03/2009 20:38.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
Jane |
#39 | |||
|
znali su koga izabiru, a valjda i zašto
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#40 | |||
|
Imas pravo, ali ne ohrabruj moja offtopicarenja, jer cu krenuti na samoubilacke nagone Svete Stolice. Finis Ecclesiae.
|
||||
|
|
||||