Dari6 wrote:Preko veze.
e bas nemas smisla za humor, di. cudi me kako su te uopce primili na symp.![]()
d.
| Glavni krivac | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
Didi |
#61 | |||
Dari6 wrote:Preko veze.
Le bon sens est la chose du monde la mieux partagée: car chacun pense en être bien
pourvu.
|
||||
|
|
||||
Jane |
#62 | |||
|
evo, pratim nešto oko samoubojstava u francuskom telekomu
24 radnika u 18 mjeseci diglo ruku na sebe plus nekih 12-tak pokušaja samoubojstva (taj podatak je vrijedio kod 23. samoubojstva, ne znam u međuvremenu) nije li to alarmantno? ljudi ostavljali poruke da im je pun kufer svega čak i menadžer nađen klonuo za radnim stolom, pretjerao s barbituratima kad se dogodilo to 23. glasnogovornik telekoma izjavio da je francuska ionako u vrhu prema broju samoubojstava (koji cinizam, nema izvanredne situacije) sve se tumači otvaranjem francuske slobodnom tržištu uprava najavila povlačenje "plana restrukturiranja", kao neko rješenje modernizacija je podrazumijevala ukidanje "starih" radnih mjesta, ljudi stavljeni pred zadatke za koje nisu educirani što kaže francuski tisak (između redova, kako bi rekao sokol os), a što političari? |
||||
|
|
||||
krazykat |
#63 | |||
|
Jane, gledam i slusam na tv jednu Boemu koja me odusevljava, sto je sve rijede i rijede, a to je jedna od rijetkih uzitaka koje mi ostaju (otkad ne mogu skitat
cijelu noc i te stvari) pa se javljam kad svrsi
(ja sam osobno jos uvijek u fazi kad bi ubila direktora bolnice i njegove male shefofe) |
||||
|
|
||||
krazykat |
#64 | |||
|
Cuj, svi su se uzbudili, i lijevo i desno. Desno, jer je nezgodno za imidz liberalizma, to jest za iskoristavanje covjeka po covjeku, cinicni kleenex managment - obrisi nos i baci - a lijevo, odlicna prilika da se puca na desnicu. Traze ostavku direktora i prekid programa restrukturacije poduzeca. Sindikati su podnijeli tuzbu. To je drzavno poduzece koje je privatizirano, s "modernim" metodama, gdje pojedinac nema nikakvu vaznost, a Francuska nije Japan. Francuzi nisu navikli biti pijuni na sahovnici. |
||||
|
|
||||
rompepe |
#65 | |||
|
mora tu biti jos necega. ne tako davno su se francuzi vrlo dobro znali obracunati sa gazdama i vlastodrscima, bilo politickim ili korporativnim. pada mi
napamet nedavni primjer onog poljoprivrednika koji je postao simbolom antiglobalizacije i, manje-vise, izborio francuskim seljacima da se ne moraju odreci
povlastica i subvencija kakve svjetska banka i imf neobicno mrze. cini mi se, dakle, da u gore pomenutom slucaju mora biti jos elemenata beznadja, a ne samo
otkazi i privatizacija.
if i am not me, who the hell am i?
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#66 | |||
|
Bez sumnje. Ali sindikati su izgubili egergiju, ljevica je posla u ... kako se to kaze hrvatski. .. radni narod nema na koga racunati. Nikoga izmedu njih i
kapitalisticke hobotnice.
Drugo, jedno su poljoprivrednici, u direktnom kontaktu s nebom i sa zemljom, vodeni karizmaticnim "poljoprivrednikom" (tip je iz dobre burzoazije i zavrsio politicke nauke) a drugo kancelarijska klasa navikla na kaficu u deset, chat na internetu, i svoj komodotet u drzavnoj sluzbi gdje ne mozes izgubiti radno mjesto. Projmena je bila previse nagla : kadrovi mjenjaju obavezno radno mjesto svake tri godine, gubi se drustvena veza, imaju osjecaj da su depersonalizirani. Dodaj cijenu zivota u eurima... I svoje privatne probleme Nikad ne znas zasto se neki ljudi ubijaju, a neki ne. U Posljednjem tangu u Parizu Marlon Brando pored svoje mrtve zene drzi monolog u kojem kaze "da sam znao zasto si to napravila, mozda bi se i ja ubio" Neki dan se maltene nisam posla upisati u KP, tako mi je doslo preko glave ovog bijednog, uskogrudnog mentaliteta, svak svoj malecki interesic gleda, kako da prezivi, fuuuuuj! |
||||
|
|
||||
Didi |
#67 | |||
rompepe wrote:Ne mogu odoljeti.
Le bon sens est la chose du monde la mieux partagée: car chacun pense en être bien
pourvu.
|
||||
|
|
||||
Jane |
#68 | |||
|
čemu ne možeš odoljeti? međunarodni monetarni fond nije isto što i svjetska banka, ako si na to mislila
|
||||
|
|
||||
Jane |
#69 | |||
krazykat wrote:može par redaka više o tome? |
||||
|
|
||||
Dari6 |
#70 | |||
krazykat wrote: |
||||
|
|
||||
Didi |
#71 | |||
Jane wrote:Nisam.
pourvu.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#72 | |||
|
Dari wrote :
ih, kp?! kao da oni imaju odgovor na sve. pa mogla si i u kc. jedni rade marketing jezusa, drugi marxusa & leniniusa. plus, kod katolika je bolja muzika and koreografija. d.
Za mene PK i KC nije isto, sto god vi govorili. Marks nije bog. To je ipak velika razlika. KP se borila protiv nacizma a KC nije. To je ipak velika razlika. KC ne promivira klasnu borbu, to je ipak velika razlika. Ne, ja sam bandiera rossa la triomfera... Koncerat u katedrali, to je druga prica. KC cuvamo za umjetnost, nenad..masiva je u tom pogledu. p.s. Moja mama me zvala "Veliki Inkvizitor" : u 14 stoljecu bi me KC vjerojatno interesirala.
Last Edited By: krazykat 30/09/2009 21:35.
Edited 3 times.
|
||||
|
|
||||
Dari6 |
#73 | |||
krazykat wrote: |
||||
|
|
||||
krazykat |
#74 | |||
Dari6 wrote: |
||||
|
|
||||
Jane |
#75 | |||
Didi wrote:a, monitor forum ps: jutro pametnije
|
||||
|
|
||||
Jane |
#76 | |||
Dari6 wrote:liberalne demokracije bile su kao u trnoružici, 13. nepozvana krsna kuma nacizmu, samo da dite ne bude komunjara |
||||
|
|
||||
Manekenpix |
#77 | |||
Jane wrote:ja, otvorena francuska slobodnom trzistu, k'o hrvatska povratku izbeglica...dokle vise frazeoloski "izmedju dve vatre*"...mani se termina koji imaju ikakve veze s ekonomijom... Drugo, jedno su poljoprivrednici, u direktnom kontaktu s nebom i sa zemljom, vodeni karizmaticnim "poljoprivrednikom" (tip je iz dobre burzoazije i zavrsio politicke nauke) el mi to govorimo o ex ministru vanjskih poslova, buducem commissioneru i visem, zgodnijem i mladjem dvojniku ex premijera dominika? nije on ni frtalj muke koliko njegov ni upola zgodni alzasanin [covjek, ne pas]... @samoubojstva stvar je veoma laka za objasniti...dosli su im jedan dan i rekli "moracete se pre-educirat"; "sta?"; "pre-educirat"; "sta je to?"; "ic ope u_shkolu!"; |
||||
|
|
||||
krazykat |
#78 | |||
Jane wrote:Jane, preskocila sam ovaj post ; ne mislis da su ljudi u kontaktu sa zemljom i kisom i susom malo konkretniji nego birokrati i administracija? A karizmaticni "poljoprivrednik je José Bové, koji je pustio Astérixove brkove i s vremena na vrijeme polomi nesto kod Rimljana. @ Maneken : ma joook, obozavaju ici u skolu, to je rekreacija. Poceli su u jednom poduzecu (nije FT) dijeliti kancelarije po redu dolaska ; ako zakasnis, radis u hodniku; nema za svih.
|
||||
|
|
||||
Jane |
#79 | |||
|
25. samoubojstvo u francuskom telekomu
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#80 | |||
|
Glavno da nam je prinz Jean Sarközy de Nagy-Bocsa ziv i zdrav.
|
||||
|
|
||||