| Glavni krivac | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
krazykat |
#101 | |||
|
esteban is so cute !
|
||||
|
|
||||
Dari6 |
#102 | |||
krazykat wrote: ++++++
d.
|
||||
|
|
||||
Dari6 |
bio u rio (a i bugarke) | #103 | ||
kisna copacabana. sta da rade ljudi koji tu nemaju prijatelje, poznanike ili makar tetku?
Last Edited By: Dari6 08/11/2009 15:10.
Edited 3 times.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#104 | |||
|
Hvala, Dari, bas lijepo putovati s tvojom reportazom u ove prve zimske dane.
Ove bugarske stjuardese ne smiju nositi previse bagaze da se ne profunda avion ! |
||||
|
|
||||
egenus |
#105 | |||
|
Lijepo Dari, lijepo, ali mene i dalje Rio i slični južnoam. gradovi ne privlače
|
||||
|
|
||||
Didi |
#106 | |||
egenus wrote:A što tebe privlači? Ne znam hoćemo li Hamlet i ja u penziji uspjeti nekamo otputovati - s obzirom an hrvatsku realnost, mislim, ali bih svakako volje nadoknaditi bar dio onoga što sam u životu propustila. Putovala sam po Evropi, a o ostalom sam samo sanjarila ili gledala na filmu. Meni se čini da bi bilo lijepo sve to makar na kratko doživjeti. Uostalom, i ti si na moru pa se nemoj švercati, nego se ugledaj na CB-a pa pukni ovamo koju sličicu.
Le bon sens est la chose du monde la mieux partagée: car chacun pense en être bien
pourvu.
|
||||
|
|
||||
egenus |
#107 | |||
|
Sve, samo ti gradovi ne :D Od Islanda, Andi, Egipta, Novog Zelanda pa do Mjeseca :D
Djeluju mi bez duše, bez identiteta, loše izvedena eklektičnost. A možda mu sve to daje svojevrstan šarm koji mene ne privlači; ali da imam mogućnost otići, naravno da bih otišao
A mogao bih ubaciti malo slikica
|
||||
|
|
||||
egenus |
Majerovo vrilo | #108 | ||
|
Jedan od triju izvora rijeke Gacke, hrvatske biserne rijeke
Lakonska ljepota, izvorna čistoća.
Nalazi se i mlin, lijepo obnovljeni, prodaje se brašno, neki suvenirčići, ništa kič sve organsko i autentično
Jako mi se sviđa kako su pristupili turizmi Gacke; pravi elitni turizam - sportski ribolov pastrve (jako dobro kontroliran i propisan), profinjene ruralne vikendice i koji golfski teren. Sve jako dobro uklopljeno, bez razularenih masa koje bi bjesomučno cupkale pred autobusom, slikavale kompaktima i bacale otpad Naravno, nije sav potencijal iskorišten do kraja (mine, fragmentacija posjeda...), ali to i daje onaj šarm nevinog, neiskvarenog, ljupkog mjesta.
Last Edited By: egenus 08/11/2009 22:47.
Edited 2 times.
|
||||
|
|
||||
egenus |
#109 | |||
Šteta što nisam proveo više vremena da ima više slika, al eto
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#110 | |||
|
Ima La Fontainova basna, Gradski mis i seoski mis, koju Fanci jos rabe za kategorizaciju ljudi. To tvoje selo, Egenus, je vrlo dirljivo i lijepo, ali fali
nereda, konfuzije, gomile i samoca grada. Nakon dva dan gradski mis bi tu poludio. Uostalom, nisi ni ti tu dugo proboravio!
Que viva Buenos Aires! |
||||
|
|
||||
egenus |
#111 | |||
|
Paaaa početna namjena posta nije bila replika Riju, više za autoaktivaciju na forumu.
Ali da, ovo je čista suprotnost Riju. Kladim se da bi me Rio oduševio, i da bih tamo mogao živjeti, al opet
Obožavam sve što si nabrojala, ali predrasude su predrasude Krazy
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#112 | |||
|
Bravo za aktivaciju foruma, svi su negdje nestali. Didi zivi idilu s nekim Montefjorom. Ja osobno nisam za nista, pocetak zime je ubitacan.
Bientôt nous plongerons dans les froides ténèbres, adieu vive clarté de nos étés trop courts... (Didi ce znati bolji prevod nego Ubrzo cemo utonuti u hladne tmine, zbogom ziva svjetlosti prekratkih nam ljeta) Srecom, trgovci ce ubrzo upaliti bozicna osvjetljenja - sem ako su prevec u krizi. I to fali zimi na selu : svjetlo. Doduse ljeti imaju prirodno osvjetljenje - u gradovima se od silne elektrike ne vide zvijezde! |
||||
|
|
||||
Didi |
#113 | |||
|
Sad sam se sjetila Nataše, one scene kad gleda Pariz s Eiffelovog tornja i kaže: "Koliko vi struje trošite!"
Le bon sens est la chose du monde la mieux partagée: car chacun pense en être bien
pourvu.
|
||||
|
|
||||
Dari6 |
lone cowboy riding through texas | #114 | ||
|
madame,
bas ste nesto melankolicni, dajte se trgnite. a i di. i nema vam pariz tako lose zime, vi samo mislite da ima. trebali ste se roditi i odrasti tamo gdje sam se rodio i odrastao ja pa da malo znate sta su to kise, snjegovi, hladnoca i vlaga. mogao bih, kad se vratim s ovog puta objaviti novi foto-prilog 'zapisi from the united cities of vukojebina'. danas sam u vukojebini zvanoj lufkin, tri dana jahanja na sjever od houstona. dok sam danas jahao tj. vozio ka sjeveru vidio sam cuvene teksaske state troopere (ti prvo pucaju pa pitaju za ime) kako na par mjesta pored zaustavljenih auta drze vezane, a kako drugo, pripadnike manjinskog i miroljubivog americkog plemena poznatog po imenu 'afro-amerikanci'. vidio sam jos: polja, polja, polja, nebo, nebo, nebo, polja, polja, polja, stubove dalekovoda, polja, nebo, polja, jos malo stubova, par odvojaka za kasabe koje se zovu cleveland, hope, adela... kad sam ujahao u ovaj tzv. grad, oko sedam navecer, vec nikog nije bilo na glavnoj ulici, divna atmosfera nastambe poharane kolerom, a u daljini, preko puta poste, bljestala je jedino reklama nenadjebivog burger kinga. prijavio sam se u hotel (od nekih stotinjak soba, zauzeto je manje od osam, a vise od sest, imam cijeli treci kat na raspolaganju), skocio do bazena koji je takodjer samo moj, kao i osam hektara parkinga ispred hotela. poslije sam lezernim korakom odsetao do lokalnog saloona. nogom sam otvorio vrata i na cistom njujorskom rekao 'gazda, daj mi jedno pivo!', na sto je saloon-keeper odvratio na domorodackom: 'nemamo mi ovdje nista sivo'. nakon kraceg usaglasavanja i kratke pantomima predstave uspjeli smo se sporazumjeti. popio sam svoje pivo i pojeo teksaski steak (ni prinijeti argentinskom) i kroz pustu glavnu ulicu oteturao do hotela, sve drzeci ruku na pistolju. nakon sto sutra sredim par kauboja ovdje, nastavljam za uzbudljivu oklahomu (kratki putopis: nebo+polje+krave+dalekovodi x 1000) te jos uzbudljiviji arkansas. da sve ne bude crno, krajem tjedna sam u memphisu, gdje je stolovao king elvis, ima tu fine muzike, a i graceland je blizu, i u louisevillu, gdje je stolovao king muhammed ali. volim upoznavati i ponovo otkrivati moju domovinu ameriku, njezina polja, nebo, krave i dalekovode, njezine kraljeve pop-kulture i njezine vukojebine, sve je to dobro i lijepo, mozda cak i korisno, ali navecer sanjam buenos aires. d.
Last Edited By: Dari6 09/11/2009 07:06.
Edited 3 times.
|
||||
|
|
||||
egenus |
#115 | |||
krazykat wrote:Zima mi je najdraže doba - nemam snijega, al imam bure Al ako
sve bude išlo po planu, bit će i snježnih slika.
Joooj, ja bih Božić u velegradu
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#116 | |||
|
Da slikamo iluminacije nasih gradova za Bozic ? One ogromne jelke koje se vide u americkim filmovima su me uvijek fascinirale.
|
||||
|
|
||||
egenus |
#117 | |||
krazykat wrote:Narafno; a ja ću milankoliju s mora
|
||||
|
|