Nana wrote:
(..) ali za sve to vrijeme baš nitko nije tražio torbu koju sam ja uzela.
A u koferu nije ništa tiktakalo?
| Glavni krivac | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
Didi |
#761 | |||
Nana wrote: A u koferu nije ništa tiktakalo?
Le bon sens est la chose du monde la mieux partagée: car chacun pense en être bien
pourvu.
|
||||
|
|
||||
Didi |
#762 | |||
|
Le bon sens est la chose du monde la mieux partagée: car chacun pense en être bien
pourvu.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#763 | |||
|
"S obzirom na jednostavnost testova, nevjerojatno je što sve ne znaju ljudi nakon 16-20 godina sjedenja u školsko-fakultetskim klupama."
U Francuskoj je uzbuna jer je ministarstvo naredilo testiranje znanja cetvrtasima, a profesori odbijaju, kazu nece da traumatiziraju djecu - jer naravno klinci ne bi bili u stanju odgovoriti ni na 30% pitanja. Jos nisu naucili pluskvamperfekt, kazu, tek smo na pola godine! Htjela sam test iz francuskog dati svojim studentima, pa sam odustala iz istog razloga : da ih ne traumatiziram!
|
||||
|
|
||||
Didi |
#764 | |||
|
A ono da klinci ne znaju kad počinje zima, to si vidjela?
Nego, nisu sva pitanja koja se spominju u prvom članku vezana uz školovanje. Nismo u školi učili gdje su Kantrida i Stradun, nego smo o tome čuli i slušali. Meni se čini da je od prije nekog vremena prestalo vježbanje pamćenja. Nisu bez razloga bile one vražje tablice množenja koje smo bubali na pamet - od početka prema kraju i od kraja prema početku pa napreskokce. A onda su se pojavili džepni kalkulatori...
pourvu.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#765 | |||
|
Ah tablice mnozenja! to je jedino sto mi prvo dode na hrvatskom - triputsestosamnaest sedamputaosampedesetsest.. (a moja mama na ruskom : sescuvosimsorakvosim
) kazu da su spijune hvatali na to.
Last Edited By: krazykat 22/01/2009 22:50.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
Didi |
#766 | |||
|
Zbilja je zeznuta stvar taj naš mozak! Moji su profaći na romanistici tvrdili da je materinji jezik onaj na kojem spontano brojiš i spontano psuješ.
pourvu.
|
||||
|
|
||||
Didi |
#767 | |||
|
Sad će Dari uletjeti s kozmoplitskom tablicom množenja ili nečim sličnim.
pourvu.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#768 | |||
|
A da, i psujem na hrvatskom, ali samo kad sam bas bijesna, ne ono svakodnevno, rutinsko psovanje
|
||||
|
|
||||
Dari6 |
#769 | |||
Didi wrote: haha. nece. darius kad broji za vlastito zadovoljstvo (boce vina, palme na plazi, music files, skampe na buzaru...) to radi na ambijentalnom, sarajevskom jeziku. kad broji rutinski (milje do slijedeceg grada, stepenice, dane u mjesecu, povecanje/smanjenje vlastite tonaze/kilaze) to radi na zvanicnom, hrvatskom. kad broji poslovno (mjesecni racun american expressa, mjesecne kamate, prihodi and rashodi) to radi na jeziku modernog kapitalizma, americkom. psuje na sva tri jezika podjednako tecno i uspjesno, uz dodatke prelijepih psovackih ukrasa na srpskom i spanjolskom. d. |
||||
|
|
||||
Jane |
#770 | |||
|
meni ovo genijalno
za one kojima se ne da otvarati link: imaš skupu kuću i ne možeš naći kupca. napraviš lutriju - prodaješ srećke po sto eura, prodaš ih količinski u vrijednosti kuće i - organiziraš izvlačenje svi zadovoljni |
||||
|
|
||||
Didi |
#771 | |||
|
Savršeno. Smije li se to i kod nas? Baš imam nekih stvarčica za prodaju.
pourvu.
|
||||
|
|
||||
go2s |
#772 | |||
|
sjećam se da sam negje čitao da je eki naš izumitelj u drugoj polovici osamnaestog stoljeća napravio neki komplicirani sat koji je bio preskup, pa su ga
prodali na lutriji
|
||||
|
|
||||
Didi |
#773 | |||
|
Kad su ga prodali? U 18. stoljeću ili danas? Ako je prije dvjesto godina, ne pomaže mi zakonska regulativa.
pourvu.
|
||||
|
|
||||
go2s |
#774 | |||
Didi wrote: u osamnaestom stoljeću to znači da lutrija ima dugu tradiciju u austrijskim krajevima ja imam i neke dionice sanatorija u Mađarskoj iz devetnaestog stoljeća koje su ujedno i lutrijski listići I prvi zajmovi u Jugoslaviji poslije Drugog svjetskog rata su ujedno bili i lutrijski listići Bila je i splitska lutrija u austougarsko doba, ljudi su kupovali cijele godine listiće i jednom godišnje se izvlačilo |
||||
|
|
||||
Didi |
#775 | |||
|
Još uvijek ostaje pitanje smije li danas fizička osoba organizirati lutriju. Ili prije moram osnovati kladionicu ili nešto slično?
pourvu.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#776 | |||
|
3 februara, sveti Vlaho, glavna dubrovacka bandijera i jedini madionicar u koga vjerujem.
Kad je finuo napad na Grad, izgubila sam medaljicu svetoga Vlaha koju sam nosila ispod dempera sve dok je trajalo, i odonda sve ide nizbrdo! Da sam doma, mogla bih pratiti procesiju s web camere. Iako vidim, pada kisa, e to ce smetati tim velikim vjernicima, strah ih je da se relikvije ne rastope pa pocnu trcat preko Straduna s bandijerama cim padne kap. Stavljam link, ako uvatim momenat na poslu..
Last Edited By: krazykat 04/02/2009 07:19.
Edited 1 time.
|
||||
|
|
||||
Didi |
#777 | |||
|
Jel za ovu web kameru treba imati monstruma od kompjutera ili satelitsku vezu? Meni sve ide nakako na skose: sličica mi se mijenja svakih 5 do 7 sekundi, kao
stari film s nedovoljno sličica.
pourvu.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#778 | |||
|
A đe ti je preša? Lijepo skladno hodi po Stradunu, popolako, nijesi mahnita.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#779 | |||
|
Jutros uz čaj nalazim mail jedne studentice : Nikako ne čitati, ni otvoriti knigu The World According to Garp. Zavrsila sam je nocas u dva. (prosli tjedan intenzivnog kursa smo malo govorili o knjigama koje nismo čitali (according to Pierre Bayard) - ja nikad nisam uspjela pročitati Garpa) |
||||
|
|
||||
Didi |
#780 | |||
krazykat wrote: Hahahah! Da, može se i tako shvatiti, ali meni ipak djeluje poprilično robotski.
pourvu.
|
||||
|
|
||||