krazykat wrote:Ne dao Bog da nam ministar školstva bude i ministar intelektualnog života! To jest, malo je ostalo intelektualaca do kojih bi čovjek mogao držati,* ali ovo što Primorac pokušava proizvesti sasvim sigurno nema nikakve veze s intelektualnim životom. To je najcrnji socijalističko-komunistički film, ono zbog čega smo uvijek njurgali: uravnilovka u kojoj će svi biti ne samo jednaki, nego poslušni i lojalni podanici.
Je li to samo moje raspolozenje ili svijet prikazan u novinama postaje sasvim tragikomican? Ili je uvijek bio a ja nisam abadala? Jutros citam dakle, da je ministar intelektualnog zivota Hrvatske izjavio da ga Netanyahu trazi za savjetnika, da direktori British Airwaysa pitaju zaposlene da rade besplatno, jer ce eto, i oni, generalni i financijski direktori, odustati od plate u srpnju ; da jednom nogometnom sudcu u Turskoj zabranjeno da sudi jer bi kao homoseksualac "favorizirao jake i misicave igrace" ; da je Leonardo nacrtao golu Mona Lisu, ali da nikad nije bila prikazana jer se u to doba nisu smjele pokazivati sise ; mislim da cu cesce citati novine, svijet izgleda apsurdno kao Alisin Wonderland.
-------------
* Zapravo, nakon Kangrgine smrti i ne znam tko nam je ostao.

) i užasna konstrukcija (vrata trgovina bit će otvorena, valjda), ali od 1. lipnja svi su dućani nedjeljom
opet otvoreni i jedva su to dočekali.