Nisam bila sigurna, pa za svaki slučaj provjerih na net-u što su "bijeli bubrezi". Uf..... ljudi su stvarno najveće i najgore životinje na svijetu.
| Glavni krivac | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
Nana |
#121 | |||
|
Nisam bila sigurna, pa za svaki slučaj provjerih na net-u što su "bijeli bubrezi". Uf..... ljudi su stvarno najveće i najgore životinje na svijetu. |
||||
|
|
||||
severozapad ina |
#122 | |||
|
Ako mene pitate za mišljenje, salonska kontroverza o dijalektičkom odnosu autorove osobnosti i njegova djela.
Priču o Jergoviću nikada nisam uspjela dokučiti, o čemu se tu zapravo radi. Što mu se zamjera? |
||||
|
|
||||
Nana |
#123 | |||
|
Meni je malo dosadio. Ponavlja se.
|
||||
|
|
||||
Dari6 |
#124 | |||
Nana wrote: to sto procitas knjigu od 700-800 strana za tri dana.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#125 | |||
|
Nemoj rec da si procitao onih 700 strana? ma ono je dosadno ko vrag! eto sto ne stima...
I Braca Karamazovi se citaju u tri dana, ali koja tri dana! |
||||
|
|
||||
Dari6 |
#126 | |||
|
pa bolje bi bilo reci da sam preletio 700 strana. ne mogu reci da je dosadno, ali nije dojmljivo, gotovo da nista od procitanog ne 'ostaje'.
za karamazove treba vise od tri dana. ali citanja, stajanja, razmisljanja, vracanja. d. p.s. par prica u miljenkovih u 'inshallah, madona, inshallah' su mi jako dobre. dijelove tih prica ili cijele price ponekad procitam. zadnja njegova knjiga, freelander, mi je solidna. nista spektakularno. just o.k. |
||||
|
|
||||
Dari6 |
#127 | |||
|
btw, imali smo vec na sympu raspravu na temu pisac i/ili knjiga.
mislim da smo se bili sloziti da treba odvojiti djelo od pisca, pisca od djela i sl. neke pisce (kao sto je dr.k.) nije lose ni na robiju poslat. d. |
||||
|
|
||||
Nana |
#128 | |||
Dari6 wrote: Išla sam provjeriti, stvarno ima skoro 700 strana, ali lagano je pisano, taman za godišnji. |
||||
|
|
||||
Dari6 |
#129 | |||
|
kad su pisali cervantes, dostojevski, tolstoj, balzac, itd. nisu postojali godisnji odmori.
zato su i knjige bile bolje. d. |
||||
|
|
||||
Nana |
#130 | |||
|
Da, bile su bolje. Samo što su ih onda čitali uglavnom oni kojima je osnovno zanimanje u životu bilo da ne rade...pa im je stalno bio "godišnji".
|
||||
|
|
||||
Didi |
#131 | |||
Nana wrote: Ako mene netko pita, bila su to dobra stara vremena.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#132 | |||
Nana wrote: Rentijeri ili daci. Bracu Karamazove u transu, nocu i danju u skoli ispod klupe... i profesori su postovali
Dostojevskog, cak ona glupaca iz matematike nista nije rekla, sad kad promislim uh, bas dobra stara vremena !
|
||||
|
|
||||
Nana |
#133 | |||
|
Izgleda je Symposion otprilike klub obožavatelja lika i djela Dostojevskog.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#134 | |||
|
Duboko se klanjam geniju, ali nije moj tip.
Stvarno, ko voli Dostojevskog? ono, zapravo voli? libidinalno, kao sto ja volim Prousta, ono na pustom otoku dok je Marcel tu, mogu cekati brod? kako je Keya voljela Kunderu i Amélie Nothomb? Kako neki vole Mesu Selimovica? Dari ga cita i razmislja, a da li ga voli? |
||||
|
|
||||
go2s |
#135 | |||
|
moram razmisliti, ali ima ih više, nije samo jedan
|
||||
|
|
||||
Dari6 |
#136 | |||
krazykat wrote: haha. imaju razni nacini na koje se voli.
a pogotovo ne na isti nacin kao cervantesa i/ili borgesa. o kisu da ne govorimo. njega stvarno volim. itd., itd. d. p.s. o da, zaboravih i mesu selimovica, kad je o voljenju rijec. |
||||
|
|
||||
krazykat |
#137 | |||
|
To - ima razlicitih nacina, a ja sam pitala za onaj " o kisu da ne govorimo. njega stvarno volim."
Pitali su Montaignea, kad je bio neutjesiv nakon smrti njegovog prijatelja La Boetie, zasto ga je toliko volio, rekao je "Zato sto je to bio on, zato sto sam to bio ja". I to je jedini razlog za ljubav. |
||||
|
|
||||
Didi |
#138 | |||
|
A možda ih volimo zato što oni jesu ja?
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#139 | |||
|
Paaa sto se Marcela tice... bilo bi moje malo bolje Ja
|
||||
|
|
||||
Nana |
#140 | |||
|
Moram priznati da Dostojevskog od klasika najviše cijenim. Progutala sam njegove knjige, ali to nije voljenje.
Da, Kiša recimo volim. Voljenje se ne može racionalno objasniti, mislim. |
||||
|
|
||||