Dobro, nisam čitao sve
| Glavni krivac | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
go2s |
#161 | |||
|
Jean-Jacques Rousseau je bio ogavni gad što se u njegovim djelima baš i ne vidi
Dobro, nisam čitao sve |
||||
|
|
||||
Nana |
Lepa protina kći....... | #162 | ||
|
... ostade moja omiljena pjesma i sada kada ga više ne slušam jer mi ne može 100 puta prodavati istu foru.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#163 | |||
Nana wrote:Zar to nije vjestina onih koji pjevaju pred publikom? Maurice Chevalier (za Lolu : prastara fr zvijezda) je napravio od toga komad za antologiju. U jednom filmu objasnjava mladom kolegi kako manipulirati publiku da svak povjeruje "vi ste jedno, oni drugo, a ja sam vaš i nikako njihov". A da se to ne primijeti, naravno. |
||||
|
|
||||
rompepe |
#164 | |||
Nana wrote:slazem se. isto sam mislio i za ramba amadeusa, pa se pokazalo da sam bio u pravu. |
||||
|
|
||||
Lolek |
#165 | |||
|
Zašto Rambo?
|
||||
|
|
||||
Nana |
#166 | |||
rompepe wrote: Točno, njega nisam spomenula, ali isto mislim i o njemu. Znaš onu "pjesmu" - Alo, Požega! - dečki, silni obožavatelji Ramba su mislili da se radi o Slavonskoj Požegi. Što oni znaju o ofenzivama i kadrovima iz spota. |
||||
|
|
||||
Nana |
#167 | |||
krazykat wrote: Ne mislim da trebaju manipulirati, već plijeniti publiku (zamisli Brela - manipulira li on publikom ili plijeni svojim nastupom?) Onog trena kad počnu baljezgati o politici između pjesama ili namjerno praviti "prigodne" pjesme (takoreći na osnovu istraživanja tržišta), hvala lijepa. Znam da će se dio publike upecati, ali ako to osjetim....... razilazim se, stavljam točku. |
||||
|
|
||||
rompepe |
#168 | |||
Nana wrote:ne znam, ne pratim mu opus (ni jednom ni drugom). eto ih tamo, sto se mene tice. |
||||
|
|
||||
Nana |
#169 | |||
rompepe wrote: Na osnovu čega si onda formirao mišljenje, stav spram njihova opusa i njih kao osoba? |
||||
|
|
||||
rompepe |
#170 | |||
Nana wrote: nisam rekao da ne poznam, nego da ne pratim, naime, ne preslusam novi album kad izadje. a misljenje sam formirao slijedeci osjecaj. balasevic mi je uvijek bio lazan, ljigav i patetican, osim kad sam bio jako mali, pa mi pasao rani mraz. onda je krenula politika, pa je on bio malo ovamo, a malo tamo, pa se odricao, pa se osipao pepelom, ne znam, sve je to meni vrlo lazno i u principu nevrijedno paznje. s druge strane, za ramba sam uvijek imao osjecaj da bi se volio progurati u new primitivs, a da je zapravo obicni seljober, nista new. nesumnjivo je da ima dara, ali sve je to meni preusiljeno i preizvikano. i onda, naravno, dodje kostunicin koncert za srbiju, i veliki alternativac nastupa na koncertu sa cecom i borom djordjevicem. sto mene ne zanima bas previse, ali sad imam argument u raspravi sa ovamo nekim postovaocima lika i djela.
|
||||
|
|
||||
Nana |
#171 | |||
|
Slažem se. Pamtim opus do određene pjesme ili albuma i nemam više strpljenja, osim ako se nađem u društvu koje navije nešto tako.
Mislim da je Rambo u nekim intervjuima i priznao da radi svjesno što radi..... ali u očima obožavatelja ispao još veća faca. |
||||
|
|
||||
fraufree |
#172 | |||
|
cini mi se da je to vise pitanje autenticnosti nego moralnosti.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
#173 | |||
Nana wrote: haha, cim sam napisala, pomislila sam na Brela. To su oni najveci, fuori serie, ne trebaju im smicalice à la Maurice Chevalier. Mislila sam ustvari na jednu rahmetlu Barbaru - kad sam bila student, vukla me jedna njena obozavateljka na koncerat, da joj kazem "objektivno" nalazim li da je Barbara iskrena s publikom. Sala je bila u religioznom transu, zaljubljena, a tek kad je zapjevala "moja najljepsa ljubavna romansa ste vi"pruzajuci ruke publici - svi upalili faercage, ko ono hipiji u vudstoku! (u ono doba se jos pusilo) Rekla sam curi da je Barbara veliki profesionalac, i da je njena vjestina - iskrena, da iskreno glumi. Pa se razocarala. Ostala u iluziji da Barbara voli bas nju. Ali Brel, to je opet nesto drugo. Nisu mu trebali faercagi, gorio je sam.
Last Edited By: krazykat 25/08/2008 11:16.
Edited 2 times.
|
||||
|
|
||||
Nana |
#174 | |||
|
Gori i slušateljstvo s njim... iako ga više nema.
|
||||
|
|
||||
Nana |
#175 | |||
fraufree wrote:Naravno da umjetnik ima pravo na svoje mišljenje s kojim se ne moram slagati. Kod Balaševića, Ramba mi je upitna vjerodostojnost izvedbe, iskrenosti prema publici. |
||||
|
|
||||
Dari6 |
sveti toma | #176 | ||
krazykat wrote:ali toma bebic, strasni i krasni toma bebic, to je opet nesto drugo. nisu mu trebali upaljaci i bucni navijaci, gorio je i izgorio sam. (i marko brecelj je bio dobar). balasevic, rambo cobaneus - smuckaj pa prospi. d. |
||||
|
|
||||
cb 022 |
#177 | |||
|
Eh, Marko Brecelj neprežaljeni. Još nas ima koji se sjećamo njegovih unpljugd nastupa pred 100 slušatelja.
|
||||
|
|
||||
fraufree |
#178 | |||
Nana wrote:pa nisam mislila na to jel umjetnik ima pravo na svoje misljenje ili ne. taman posla. pa gdje bi stigli kad bi jos i to sporili. rece da ti se lepa protina kci svojevremeno svidjala ali da ti balasevic ne moze prodavati 100 puta istu foru. mozda je on, kao umjetnik, dostigao svoj limit, nije se, ili se ne umije dalje razvijati. mozda su ti njegovi stihovi kao tinejdzerki odgovarali ali ne kao i zreloj, odrasloj osobi. na stranu kome se djoletova muzika, kao takva svidja ili ne. moze li mu se zbog toga sporiti vjerodostojnost? covjek je sladunjav u svojim stihovima. meni to kao baklava, s vremena na vrijeme pojedem komad-dva i jos prste polizem. od 5-6 bi mi doslo muka. njegov koncert u sarajevu (odnosno njegovi komentari izmedju pjesama) nakon rata je bio patetican. to je jedno. drugo: lepa protina kci je meni jos uvijek lijepa pjesma. fora-ne fora. |
||||
|
|
||||
Lolek |
#179 | |||
|
Na RTL-u su napravili malu reportažicu o Balaševiću i snimanju filma. Tu mu žena i dečica, pa ćete
shvatiti našta mislim. (naravno, ja na sve ovo gledam kao zajedljiva komšinka |
||||
|
|
||||
fraufree |
#180 | |||
Lolek wrote:ti su najgori! |
||||
|
|
||||