| Glavni krivac | Comment | |||
|---|---|---|---|---|
Didilein |
Re: kratka fudbalska prièa | #41 | ||
|
Mi na tu temu imamo najkraæi film.
|
||||
|
|
||||
Lolek |
Re: kratka fudbalska prièa | #42 | ||
|
A mi danas... 4:1 sa 10 igraèa. Poèelo je alosno protiv BASK-a (II liga). |
||||
|
|
||||
Cesare Borgia |
molitva (razgovor s bogom iza kraja) | #43 | ||
|
Nisi me upozorio, kraj nije kraj; obeæao si da nema nièega a prepoznajem to ne bi trebao prepoznavati zato to znam ono to ne bi trebao znati ... a znam.
Daj mi mrnju da se imam na to osloniti kad se odupirem plaæanju veæ preplaæenih racuna... lake je kad mrzi. Ne da... stavlja me na kunju ... to bi ja s tvojim milosrdjem pokraj ovog inata ... neæe me imati! |
||||
|
|
||||
Cesare Borgia |
kratka | #44 | ||
|
ablji svijet
---------------- aba abu abom zvala. Kreketanju nikad kraja. |
||||
|
|
||||
Cesare Borgia |
iz pisma Matanu | #45 | ||
|
ne znaju djeca
------------------------ Matane moj lipi, ... ko moe prihvatit prolaznost nastavlja ivjet. Najvie mi a dragih ljudi ... samo u meka i topla predveèerja, zastane mi bocun u prinoenju ustima, zapne mi pogled u daljinama gdje sunce zalazi, djeca mi se smiju to sam se zamislio, a ne znaju djeca da je tamo gdje sunce zalazi cijeli jedan ivot ostao. Ne znaju djeca da bore na licu, koje nisu od smijanja, znaèe cijeli jedan ivot, znaèe nostalgiju, znaèe sjeæanje. Radostan je onaj koji se sjeæa. Njeguj to sjeæanje, Matane moj lipi, ali mu ne daj da zavlada. Sjeæanje je dobar sluga a lo gospodar. Bilo je lijepo. Nema vie. ivot ide dalje ... |
||||
|
|
||||
Cesare Borgia |
ena pred ogledalom | #46 | ||
|
1. Gola
---------- Kako je jadno ovo tijelo. Cijede se kapi s ocijeðene koe. Probile kosti na bokovima. Kome sam privlaèna? Tko æe zagnjuriti glavu u suhe sise? Kako kroz ivot s ovakvim tijelom? Nije moje! Gadi mi se! 2. Èetka i kare ---------------------- Ni poèeljati se ne da ... jadna kosa. Slau se vlati kao mrtvaci u jami. Neka boli. Svu æu je poèupati! Gadi mi se! ena pred ogledalom. Zastala u pokretu ruke. Lomi se ar kao lom ruke u zraku. Mirnim i odluènim pokretom uzima kare i ree dugu kosu. Ne uzdie vie, mirno die. Padaju vlati kose. Ostaje kratka, gotovo muka frizura. Zadovoljno prolazi èetkom kroz nju i vlati ostaju u poloaju koji je èini zadovoljnom. 3. Lijepa ---------------- Staza na podu posuta odbaèenim cipelama. Na krevetu hrpa jedva zguvane odjeæe. ena pred ogledalom. Nabrzinu, kao da oblaèi neeljeno dijete, navlaèi grudnjak preko praznih sisa, gaæice preko iljastih bokova. Crne èarape puu uz bedra. Svilena koulja klizi niz tijelo. Rastvara je rukom iznad zakopèanog dugmeta. Slutnja ispunjenih prsa. Mazi svilu davno izgubljenom njenoæu ljubavnice. Smireno, samozadovoljno lice. Jo samo namaz zagasitog crvenila na usnama ... i ... lijepa je. |
||||
|
|
||||
krazykat |
Re: ena pred ogledalom | #47 | ||
|
Nije ti dobro, Cezare ? Skuhaj si vrucu rakiju, dodaj kap lemuna, kap meda, lezi, dobro se pokrij i bit ce bolje.
|
||||
|
|
||||
Cesare Borgia |
Re: ena pred ogledalom | #48 | ||
|
Eto to ja zovem pravom enskom kritikom.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
Re: ena pred ogledalom | #49 | ||
|
Cesare, raskrinkao si me i moram priznati : ja sam pravo zensko.
|
||||
|
|
||||
cb 022 |
muskarac pred ogledalom | #50 | ||
|
- U kutu ogledala primijeti se cijev centralnog grijanja. Probila rdja podsjeca na probuseni auspuh bmw-a koji se mora promijeniti.
- Cvor je na kravati ionako dobar. - Kosa ce se poravnati rukom na putu do lifta. - Cak i u odrazu se vide njena bedra, kroz velove haljina, carapa, ... |
||||
|
|
||||
cb 022 |
otocni niz | #51 | ||
|
nenadoknadivo --------------------- Previse price, previse buke, sluh mi slabi. Plovim do sve daljih otoka. Nedostaje mi zvuk tisine ... brektanje brodskog motora ... starica brontula na mulu ... struze dlan po hrapavoj kori masline ... rezak vonj, loza pucketa u vatri, struganje gradela ... stenjanje nategnutog brodskog konopa ... sljapkanje koraka u plicaku ... zaranjam ispod povrsine ... odjekuje tisina ... ostri bridovi postaju zaobljeni. zov ------ Nalakcena u struku, gornjim dijelom nagnuta kao prelomljena grana, kicme koja ne vie ne drzi tijelo, doziva ... doziva ... na na na na ... puc puc puc ... na mala na ... fffiiiiiiiii ... prelazi glas vrhom brda, odjekuje snagom koja ne prilici starackom, prelomljenom tijelu ... pojavljuje se napola podivljalo stado, zastajkuje nepovjerljivo, ali prilazi,dolazi ... ona zove. zasto --------- More je nocu crna ploca. Ne mozete ga voljeti. Tockasta svjetla na otoku ... luka ... toplina uskog prostora. - Zasto si dosao? On pita kad zeli nesto doznati. On pita ono sto zeli doznati. - Treba mi luka. Vise ne pustamo glasa. Pricamo suteci i osluskujuci noc. kada budem umirao ---------------------------- Ne dizite mi nadgrobnu plocu. Dovezite me brodom do podaljeg otoka. Neka bude popodne, kada budem siguran da zivotu nece faliti moj nestanak. Ja cu biti na sigurnom. Suton je samo moj. Tonuti cu zajedno sa zalazecim suncem ... k moru. Palagruza ----------------- Jos jedan kanal, jos jedan otok. Sve tise, sve sire, sve mokrije, sve morskije. Jos samo Palagruza. |
||||
|
|
||||
krazykat |
Re: otocni niz | #52 | ||
|
Bravo, ce-be! ja sam mislila da si ti poo prispat poslje objeda, a ti se s Muzom provodi!
|
||||
|
|
||||
Didilein |
Re: otocni niz | #53 | ||
|
Ceasreovi su najbolji tekstovi ili pejzanoga ili folklornog karaktera, ali su uvijek toliko sjetni da ti neto zastaje u grlu.
|
||||
|
|
||||
krazykat |
Re: otocni niz | #54 | ||
|
Jel'da?
Palagruza mi je najsuper. Ko da si na barci. |
||||
|
|
||||
Didilein |
Re: otocni niz | #55 | ||
Quote:Aha. Ali neæe vjerovati, ja to vidim kao crno-bijelu fotografiju. Ni sluèajno u boji. |
||||
|
|
||||
krazykat |
Re: otocni niz | #56 | ||
|
Ne, interesantno mi je sto dozivljavas more kao fotografiju.
Kako sam se rodila i odrasla u kuci pri moru, Cezarovi otoci mi prvo uspavaju neurone ; kad si na barci brzo se uljuljas u blazeno stanje (sem ako nisi na onom kretenizmu od glisera ili offshora za skorojevice), onda mi djeluju na kozu, nos (vlaga, miris), pa boja itd. A u Palagruzi ima ta tisina mora i vlaga, vlaga, vlaga! Grozne li zime kad ne pada kisa, i zrak je suh - ono, ne boji se ko je zdrav! Kad pljusne kisa, ja sam jedina sretna. Vec kad nema mora u Parizu, bar da je vlazno! Evo uostalom nakon mjesec dana anticiklona, priblizava se kisa sa zapada, napokon! uvenuse mi pluca! |
||||
|
|
||||
Didilein |
Re: otocni niz | #57 | ||
Quote:Vid mi je, izgleda jedino osjetilo koje reagira na napisanu rijeè - ne javljaju mi se nikakvi mirisi ni slune senzacije. |
||||
|
|
||||
krazykat |
Re: otocni niz | #58 | ||
|
To je zalosno. Nije cudo sto se cesto dosadujes citajuci.
a s malo travice, mozda bi bolje islo??
|
||||
|
|
||||
Didilein |
Re: otocni niz | #59 | ||
Quote:No, krasno! Sad optui mene, a kojekakva piskarala neka drljaju po papiru! to njima ne ponudi malo travice?
|
||||
|
|
||||
krazykat |
Re: otocni niz | #60 | ||
|
A ne. Ionako imaju sasvim malecki superego, a s travicom ce se kompletno raspustiti.
|
||||
|
|
||||